#streetfloorballleague
×

Vítězný tým budějovické SFL věnoval hlavní výhru dětem

26.07.2019

Velké srdce ukázali členové týmu AC Kungsbacka, kteří ovládli premiérový turnaj druhého Street Floorball League v Českých Budějovicích. Vítěz každého turnaje kromě medailí získává také poukaz 5 000 Kč na nákup florbalového vybavení. Členové vítězného týmu se ale rozhodlo šek věnovat, a to dětem do Dětského domova v Boršově nad Vltavou.

„Nechtěli jsme peníze dělit a asi bychom ani nevěděli, za co to utratit, tak jsme se rozhodli, že cenu někomu věnujeme,“ vysvětlil jeden z hráčů Petr Dědič, proč přistoupili k takovému kroku.

Tým AC Kungsbacka byl složen zejména z bývalých hráčů českobudějovických Štírů. Jednám z hráčů je i aktuální prezident klubu Jiří Kratochvíl. „Věřím, že to dětem udělá radost. A třeba to bude dobrá inspirace i pro ostatní vítěze turnajů série Street Floorball League,“ nenápadně vyzval Kratochvíl i další týmy ze SFL.

Ředitel dětského domova Miroslav Kouřil nakonec ve spolupráci s dětmi vybral dvě malé branky a pět florbalek. „Řekli jsme si, že pět je málo, a přikoupili za Štíry dalších pět a také několik míčků s vakem. K tomu jsme dětem ještě přibalili 10 triček se štírským kodexem a 10 triček připomínající mistrovství světa 2018,“ dodal Kratochvíl.



Další články