#streetfloorballleague
×

Brno poznalo nového šampiona: Prvenství má RFL

15.07.2023

Také třetí turnaj Street Floorball League 2023 nabídl parádní podívanou a neopakovatelnou atmosféru. Ze soubojů, které stejně jako v předchozích letech hostilo brněnské náměstí Svobody, vyšli jako premiéroví mistři členové týmu RFL.

Jak upozorňovala předpověď počasí, tak se i stalo. Ani Brno nebylo výjimkou a zažilo horký červencový den, ve kterém bylo potřeba již od ranních hodin podávat stoprocentní výkony. Naštěstí byly po ruce osvěžující alko i nealko nápoje pivovaru Holba, jež všechny udržovaly neustále při síle. Stejně tak nechybělo chutné menu Bageterie Boulevard.

Úvodní duely odstartovaly kolem desáté hodiny a program se postupně překlenul až do play-off. Bylo znát, že utkání měla svoji úroveň a všechna družstva měla motivaci uspět. Navíc běžela i zábava kolem zápasů, například díky stánku společnosti Starez s extra sportovními aktivitami. Svůj účel splnila také Funzóna, v níž bylo možné ve volných chvílích zrelaxovat či blíže poznat historii Českého florbalu.

Ve vyřazovacích soubojích se dostali až do finále zástupci Sokolu Břeclav a RFL. Finále přitom nakonec mělo šťastnější konec pro druhý jmenovaný celek, jenž dosáhl úspěchu 6:3 a společně s tím mimo jiné řady skvělých odměn. Mezi nimi byl například voucher v hodnotě 10 000 korun na nákup u partnera projektu Florbalexpert. Bronzové umístění patřilo polským hráčům z týmu Chrząszcze, když zvládli rozhodující souboj s Florbálky 2:1.

Co je ještě důležité, pohodový sportovní den současně podpořil potřebné. Vhozením vratného kelímku do speciálního boxu bylo možné přispět 50 korunami na konto nadace Haima. Jejím posláním je pomáhat onkologicky vyléčeným dětem v návratu zpět do běžného života. 

Důležitým tématem byla i udržitelnost prezentovaná partnerem Eko-kom nebo udržitelnými medailemi z popraskaných florbalových míčků. Právě tuto unikátní památku obdrželi všichni účastníci turnaje Street Floorball League 2023.

Celkově lze klání v Brně shrnout jako mimořádně vydařené. Poděkování patří celému organizačnímu kolektivu, hráčům a hráčkám i fantastickým fanouškům, kteří na náměstí Svobody zavítali. Zároveň nešlo o poslední turnaj léta – ten termínově nejbližší se uskuteční již v sobotu 5. srpna v Pardubicích na třídě Míru. Také tam jste srdečně zváni!

Medailisté turnaje:
1. RFL
2. Sokol Břeclav
3. Chrząszcze

Finále:
Sokol Břeclav – RFL 3:6

O 3. místo:
Florbálky – Chrząszcze 1:2

Semifinále:
Florbálky – RFL 3:8
Sokol Břeclav – Chrząszcze 7:2

Čtvrtfinále:
Florbálky – Rakeťáci 7:0
RFL – Kirvted 5:2
Sokol Břeclav – Red Devils Pv 3:2
Furt Piva! – Chrząszcze 3:5

FOTOGALERIE



Další články