#streetfloorballleague
×

Sokol Třebíč bere zlato z nafukovačky v Pardubicích

06.08.2023

Velmi speciální turnaj Street Floorball League se v sobotu uskutečnil v Pardubicích. Kvůli dešti se vůbec poprvé hrálo pod střechou nafukovací haly, nicméně ani neobvyklé prostředí akci neublížilo. Odehrála se spousta skvělých soubojů, panovala zábava a pro celkový triumf dokráčel Sokol Třebíč, jenž ve finále porazil Shaa IBK.

Nepřízeň počasí výrazně zamávala s pardubickým turnajem. Z původního prostředí na třídě Míru se nakonec přesunul do nafukovačky v Jiráskově ulici, která stojí hned vedle budovy Sokola. Sehnalo se tak důstojné prostředí, kde Street Floorball League mohla zorganizovat svoji čtvrtou akci letošního ročníku.

Ranní registrace proběhla bez problémů a záhy se začalo úvodními zápasy. Každý z nich měl rychlé tempo a všichni účastníci podávali co nejlepší výkony. Hlavní však byly zábava a radost ze hry, jež provázely celý turnajový den.

I přes ztížené podmínky nechyběli na místě tradiční partneři SFL. Pod střechu se vešel stánek pivovaru Holba nabízející alko i nealko nápoje do vratných kelímků. Hned vedle bylo možné si objednat jídlo od Bageterie Boulevard, zatímco nabídkou sportovních masáží se prezentovala Oborová zdravotní pojišťovna.

Hráči mezi zápasy měli připravenou také odpočinkovou zónu s lehátky a stolním tenisem. Vratné kelímky pak mohli házet do Haima boxu, čímž přispěli 50 korunami na organizaci pomáhající onkologicky vyléčeným dětem k návratu do běžného života. K dispozici bylo i venkovní posezení pod stany, kam nedosáhla žádná dešťová kapka.

Odpoledne, když se dohrály základní skupiny, pokračovala dále šestnáctka nejlepších družstev do play-off. Zápasy tak dostaly nový impulz a často rostlo napětí. Poměrně dobře si vedl Sokol Třebíč, jenž zvládl osmifinále i čtvrtfinále o tři góly. Těžkou práci posléze zvládl i v semifinále, kde přetlačil 3:2 Sanpiego Pandas.

Perfektní tažení tak dotáhl Sokol až do finále, v němž se mu postavilo Shaa IBK. Tým, který ve čtvrtfinále a semifinále ani jednou neinkasoval. Bitva o zlato ovšem vyšla Třebíči na jedničku, jelikož slavila vítězství 8:2. Bronz potom zamířil k Sanpiego Pandas po dramatu 6:5 s Chceme víc.

Za pardubický turnaj patří obrovské poděkování všem účastníkům i organizátorům. Navzdory ztíženým podmínkám se celá akce zvládla s velkým přehledem a potvrdila, že si Street Floorball League úspěšně poradí s kdejakými nástrahami. Zapomenout se nesmí ani na spolupořadatelský klub SOKOLI Pardubice, díky němuž měla akce nejvyšší možnou úroveň.

SFL má před sebou ještě dvě zastávky. Příští týden, v neděli 13. srpna, se koná předposlední turnaj v pražských Holešovicích vedle Skate parku. Dorazte i vy, protože uvidíte nejen skvělý florbal, ale zároveň si užijete super aktivity doprovodného programu. Těšíme se na vás!


Medailisté turnaje:
1. Sokol Třebíč
2. Shaa IBK
3. Sanpiego Pandas

Finále:
Shaa IBK – Sokol Třebíč 2:8

O 3. místo:
Sanpiego Pandas – Chceme víc 6:5

Semifinále:
Sokol Třebíč – Sanpiego Pandas 3:2
Shaa IBK – Chceme víc 4:0

Čtvrtfinále:
Začíná noc – Sokol Třebíč 3:6
Slavia T. 96 – Sanpiego Pandas 4:6
Shaa IBK – Bambulky 6:0
Blue Wolves – Chceme víc 5:6

FOTOGALERIE



Další články