#streetfloorballleague
×

Poslední turnaj SFL 2022 v Praze opanovali Tajti dravci

29.08.2022

Vrchol Street Floorball League 2022 proběhl o uplynulém víkendu v Praze. Konal se zde šestý turnaj letní akce, na němž slavil nejvyšší umístění tým Tajti dravci. Celkový vítěz uspěl ve finále nad Traverzou, která do té doby ani jednou neprohrála.

Pražský turnaj před OC Arkády nebyl žádnou výjimkou, co se týče úvodní registrace. Na ní se musela dostavit všechna družstva, aby mohla do turnaje vstoupit. Dopoledne tak mohly souboje v závěrečné zastávce SFL naplno odstartovat. Tradiční nabídku občerstvení zajišťovala Bageterie Boulevard s pivovarem Holba, který nabízel alkoholické i nealkoholické nápoje.

Rozjel se také super doprovodný program pro návštěvníky akce. Nechyběl mediální partner Deník se svými aktivitami pro fanoušky nebo pořadatelský klub FbŠ Bohemians. Stánek otevřel také spolek Haima, jenž pomáhá onkologicky vyléčeným dětem v návratu do normálního života. V něm bylo možné navázat zlatou stuhu, která je symbolem dětské onkologie. Stejně jako na předchozích akcích bylo vhozením vratného kelímku možné přispět na činnost spolku.

Navíc bylo možné se vyfotit s trofejí pro juniorské mistry světa a podívat se na bronzovou medaili, kterou získala mužská reprezentace na nedávných Světových hrách.

Samotný turnaj měl grády už od prvních duelů. Zápasy jely ve vysokém tempu a postupně krystalizovali postupující do vyřazovací fáze. Přes play-off se dostávala úspěšně Traverza, jež ve skupině inkasovala jenom jednou a zvládala také další nástrahy turnaje. Ve finále ovšem podlehla týmu Tajti dravci výsledkem 2:7.

Tajti dravci tak završili pražskou SFL bez jediné porážky, zatímco Traverze bezchybnou bilanci zhatili. O bronz se potom zdárně porvala Stará škola, když nenechala šanci Severce výhrou 6:3. Účastníkům se předaly udržitelné medaile i další ceny, jako byly třeba vstupenky na florbalové mistrovství světa či voucher v hodnotě 10 000 korun od společnosti Florbalexpert, a turnajová série dospěla ke svému konci.

Letos se uskutečnilo v rámci Street Floorball League šest turnajů v různých městech, kde byla vždy velká zábava a parádní, uvolněná atmosféra. Děkujeme všem účastníkům, organizátorům i fanouškům, díky nimž měla každá z akcí obrovský náboj!

Medailisté turnaje:
1. Tajti dravci
2. Traverza
3. Stará škola

Finále:
Traverza – Tajti dravci 2:7

O 3. místo:
Stará škola – Severka 6:3

Semifinále:
Tajti dravci – Stará škola 5:4
Severka – Traverza 2:6

Čtvrtfinále:
Tajti dravci – Matfyz 6:5
Stará škola – FBC RedBull 6:4
Severka – Hraníčci 11:3
Černokněžníci – Traverza 3:4



Další články