#streetfloorballleague
×

Ostravská SFL zná vítěze! Stalo se jím FBC Vikings

16.07.2022

Parádní pokračování měla na programu Street Floorball League se svým druhým turnajem. Měření sil se uskutečnilo tentokrát v Ostravě, kde 24 týmů bojovalo o hodnotné ceny před Forem Nová Karolina. Vítězství nakonec urvalo FBC Vikings. Na místě byl i bohatý doprovodný program, včetně autogramiády extraligových mistryň z FBC Ostrava.

Prosluněné dopoledne bylo ideálním časem pro to, aby naplno odstartoval druhý turnaj Street Floorball League 2022. Základní skupiny se postupně rozběhly a nabídly řadu nabušených zápasů. Z nich nakonec vzešly postupující týmy do vyřazovací fáze, kde se hrálo o cenné odměny a medailová umístění.

K dispozici bylo mimo jiné také občerstvení, nechyběl nápojový stánek pivovaru Holba ani velký výběr Bageterie Boulevard. O všechny účastníky ostravské akce tak bylo prvotřídně postaráno a mohlo se jít na nejdůležitějších bitvy turnaje. Během odpoledne se navíc uskutečnila autogramiáda ženských mistryň ČR z FBC Ostrava, což znamenalo další velké lákadlo pro fanoušky.

Až k nejlepšímu umístění si došli florbalisté FBC Vikings, kteří zvládli vysokým rozdílem osmifinále i čtvrtfinále. Velká výzva potom přišla v semifinálovém kole proti PEC nám spadla, vikingové ovšem uspěli 3:2 a finále s UnderPressure dovedli k výhře 5:2. Třetí pozici pak získala už zmiňovaná PEC nám spadla, když zničila 10:3 El Alpačos.

Na mistry v Ostravě čekala odměna od pivovaru Holba, ale také třeba velmi hodnotný poukaz od společnosti Florbalexpert na 10 000 korun. Na týmy zároveň čekaly udržitelné medaile, jež se vyráběly z rozbitých florbalových míčků. Důležitá však byla především suprová atmosféra a skutečnost, že si všichni Street Floorball League velice užili.

Gratulujeme týmům k senzačním výkonům, organizátorům za poctivou práci a už se těšíme na pokračování turnajové série. Příště se SFL představí v Brně, a to už v sobotu 23. července na náměstí Svobody. Dorazte tak i vy, protože to bude opět stát za to!

Medailisté turnaje:
1. FBC Vikings
2. UnderPressure
3. PEC nám spadla

Finále
FBC Vikings – UnderPressure 5:2

O 3. místo:
PEC nám spadla – El Apačoss 10:3

Semifinále:
FBC Vikings – PEC nám spadla 3:2
El Apačos – UnderPressure 4:5

Čtvrtfinále:
FBC Vikings – IBK KILPIKONNAT 12:1
PEC nám spadla – FBC Hlučín 11:4
Florbal of Duty – El Apačos 0:5
UnderPressure – FBC Teplomet 6:1



Další články