#streetfloorballleague
×

Úspěšná obhajoba! Tampere opět úřadovalo v Brně

23.07.2022

Podruhé za sebou si došel pro prvenství totožný tým. Stejně jako před rokem na turnaji Street Floorball League v Brně bralo první místo Tampere, které zaznamenalo vydařenou obhajobu po finálovém úspěchu nad Sparta Masters.

Také Brno si přichystalo pro všechny účastníky příjemné letní počasí, jež předznamenalo pohodovou atmosféru a skvělé florbalové zážitky. Registrace týmů proběhla podle plánů a mohlo se začít s prvními duely základních skupin. Z nich vzešla jen dvě družstva beze ztráty jediného bodu, a to Tampere se Spartou Masters. Právě jejich cesty se měly posléze ještě spojit.

Přítomní na náměstí Svobody využívali všech aktivit, které si pro ně brněnský turnaj připravil. Šlo jak o občerstvení od hlavního partnera projektu pivovar Holba či partnera Bageterie Boulevard, tak třeba i o návštěvu stánku Oborové zdravotní pojišťovny, kde byly představeny sportovní masáže a jejich správné provedení. Doprovodný program toho však nabízel ještě mnohem více a návštěvníci se rozhodně nenudili.

V play-off dominovalo Tampere stejně jako během skupiny, a tak si vysloužilo postup do finále. Zato Sparta Masters měla těžší cestu do bitvy o zlato, když například v semifinále přetlačila Red Devils PV jen těsně 5:4. Ďáblové potom nestačili ani v zápase o třetí místo na Začíná noc výsledkem 4:3.

Také finále bylo pořádně nabité, nicméně Tampere si v něm celkové prvenství utéct nenechalo. Tým stvrdil letošní neporazitelnost závěrečným úspěchem 7:3 a mohl se těšit z řady fantastických cen. Mimo jiné ze zásoby piva od pivovaru Holba či poukazu na 10 000 korun k nákupu u partnera Florbalexpert. Tampere tím navázalo na titul z předešlého ročníku a příště může útočit na zlatý hattrick.

Potom, co se rozdaly udržitelné pamětní medaile i další cenné odměny, mohl se třetí turnaj ze série Street Floorball League 2022 definitivně uzavřít. Děkujeme všem pořadatelům, účastníkům i partnerům projektu, že se na parádním sobotním dnu podíleli. Pokračování bude na programu příští měsíc – v neděli 14. srpna se rozehraje SFL v Plzni.

Medailisté turnaje:
1. Tampere
2. Sparta Masters
3. Začíná noc

Finále:
Tampere – Sparta Masters 7:3

O 3. místo:
Začíná noc – Red Devils PV 4:3

Semifinále:
Tampere – Začíná noc 7:3
Sparta Masters – Red Devils PV 5:4

Čtvrtfinále:
Tampere – Ogaři 10:2
Začíná noc – Psycho 3:2
Sparta Masters – DVB 7:1
Red Devils PV – FBK Jeseník 4:1 



Další články